Lihastohtorin seuraamia huippublogeja – I love your blog

Netti on pullollaan blogeja. Erittäin hienon bloginimen omaava Metallisydän tunnusti tässä tykkäävänsä Lihastohtorin blogista ja antoi minulle I love your blog -tunnustuksen!  Kiitos Metallisydän! Olinkin löytänyt blogisi jo aiemmin, hieno nimi auttoi asiaa. Ehdottomasti lukemisen arvoinen blogi!

Tässä kirjoituksessa esittelen tuhansien blogien joukosta muutamia erinomaisia blogeja treenaamiseen ja ravitsemukseen liittyen.

Pahoittelut jo etukäteen niille, joiden blogia en maininnut. Yritin tähän ottaa kattavan otoksen erilaisia blogeja ja myös sellaisia, joita ihan kaikki eivät vielä tiedäkään. Blogit alla eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Tunnustuksen tarkempi systeemi on seuraavanlainen:
– Kiitä linkin kera bloggaajaa jolta sait tunnustuksen
– Anna tunnustus eteenpäin viidelle suosikkiblogillesi ja kerro heille siitä
– Kopioi tunnustuksen Post it -kuva ja liitä se blogiisi
– Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta vaikka se onkin kerrottu vain Post it -lapulla ja toivo, että lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin

TH-valmennus. Harjoitteluun ja kehon muokkaukseen liittyen ehdoton suosikkiblogini on Timo Haikaraisen blogi. Timo jos joku tietää miten pitää harjoitella. Timo myös kirjoittaa hyvin ja tasaisen tappavaan tahtiin. Timo on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri ja personal trainer. Timolla on yli kymmenen vuoden kokemus käytännön valmentamisesta, hän on kouluttanut vuosien ajan personal trainereita, ja opettanut liikunnanopiskelijoita, fysioterapeutteja ja liikuntaneuvojia. Hän toimii kirjoittajana useissa lehdissä ja on vakioesiintyjänä erilaissa hyvinvointiohjelmissa mm. TV:ssä (Elixir ja Hyötyhiki -sarja).

ProNutritionist. Blogin pitäjä ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen kirjoittaa puolueettomaan tapaansa erittäin hyviä katsauksia ravinnosta. Kirjoitukset ovat tieteellisiä, mutta helppolukuisia ja sisältävät aina hyvin lähdeviitteet käytännössä jokaisen väittämän tueksi. Jos haluat tietää esim. onko niistä tyydyttyneistä rasvoista haittaa vai ei, niin perehdy ProNutritionistin artikkeleihin!

Pöperöproffa Patrik Borg. Patrik on maassamme erittäin tunnettu kirjailija ja ravitsemuksen popularisoija, joka on myös käytännössä väitöspallilla seisomista vaille valmis elintarviketieteiden tohtori. Patrikin juttuihin törmään toistuvasti siitä syystä, että hänen yksi erityisosaamisensa on urheiluravitsemus. Patrik on yksi niistä, joka johdatti allekirjoittaneen urheiluravitsemuksen maailmaan jo kymmenisen vuotta sitten! En ole Patrikille tästä kuitenkaan vihainen 😉

Terveyssatama Jan Verho. Ravitsemustieteilijä Jan Verho kirjoittaa asiantuntevia katsauksia ja joskus myös linkittää uusiin tutkimuksiin liittyen terveyteen, ravitsemukseen ja liikuntaan. Kirjoitukset ovat usein melko kriittisiä, mutta ei kai sitä pelkästään maailmaa syleileviä juttuja jaksakaan kukaan pelkästään lukea?? Janilla on useiden vuosien kokemus alalta käytännön tasolta ja hän kirjoittaa myös asiantuntevia kirjoituksia ProBody-lehteen.

Lihastohtori on nyt tietoisesti laskutaidoton ja esittää vielä yhden tapauksen, vaikka idea oli kai viisi blogia. Jussiriekki.fi on sivusto, jossa on kattavasti kirjoituksia eri aihealueista treeniin, ravintoon ja terveyteen liittyen. Kovan suosion saanut blogisti Jussi Riekki uskaltaa myös kirjoittaa rohkeita katsauksia ajankohtaisiin aiheisiin, kuten paleo-dieettiin. Itse tykkään lukea blogeja, joilla on jotain sanottavaa vaikka se nyt sitten joskus ehkä ärsyttäisikin joitakuita. Jussi osoittaa kirjoituksissaan, että akateeminen koulutus ei ole välttämättömyys osaamiseen ja erittäin hyviin ja napakoihin kirjoituksiin.

Ulkomaiset blogit.

Ilmeisesti ideana ei ollut esittää ulkomaisia blogeja, mutta esitän nyt tietoisesti myös lukutaidotonta. Ulkomaisia seuraamiani blogeja on muutamia. Yksi näistä on ravintobiokemiasta väitelleen CBB-kehonrakentaja ja raw-voimanostaja Layne Nortonin blogi. Suosittelen ehdottomasti, jos tykkää katsella videoblogeja. Layne on hurjan tunnettu nimi USA:ssa. Will Brinkin blogi BrinkZone on lukemisen arvoinen varsinkin ravintolisistä kiinnostuneille. Yksi itselleni uudemmista tuttavuuksista on Brad Schoenfeldin Workout911 blogi. Bradin kirjoitukset tiedelehtiin ja muualle ovat ällistyttävän hyviä ja hän ei ole turhaan päässyt ”best selling” -listoille monen kirjansa kanssa. Minulla on yleensä tapana kieltäytyä kaveripyynnöistä Facebookissa, jos en jolllain tavalla tunne kyseistä henkilöä henkilökohtaisesti. Brad teki kuitenkin poikkeuksen ja ollaan nyt edetty suhteessamme jo niin pitkälle, että ollaan kirjoittamassa yhdessä tieteellistä tutkimuskatsausta voimaharjoittelusta.

Ei muuta kuin tutustukaa ylläoleviin blogeihin ja spämmätkää myös Lihastohtoriblogia ja sen Facebook-sivua armottomasti, jotta juttuja tulee jatkossakin tappavaan tahtiin!!

Juha Hulmi

Tietoja jhulmi

PhD, docent and Associate Professor in Exercise Physiology (LitT liikuntafysiologiassa ja liikuntafysiologian dosentti ja apulaisprofessori). https://staff.jyu.fi/Members/jjhulmi/main
Kategoria(t): kuntosali, Lihakset, ravinto, voimaharjoittelu Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Lihastohtorin seuraamia huippublogeja – I love your blog

 1. Sergei sanoo:

  Tämän lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin blogeihin:

  http://complementarytraining.blogspot.fi/

  http://www.inigomujika.com/en/

  • jhulmi sanoo:

   Sergein ammattitaidon ja osaamisen tuntien ovat varmasti tutustumisen arvoisia!

 2. sami sanoo:

  http://bodycamp.fi/site/uc/?p=2833

  Tuolta ton markun Blogikirjoituksista löytyy välillä erikoista mutta asiallista materiaalia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s