Lihastohtorin terveiset Australiasta

Koaloilta, pingviineiltä ja kenguruilta terveisiä! Lähdin heti joulun jälkeen parin kuukauden tutkimuskeikalle Melbourneen. Tästä voin kiittää Jyväskylän yliopiston ns. tutkijaliikkuvuusrahoitusta.

Tässä lyhyesti joitain kuulumisia Australiasta. Mesta paikka sanoisi ehkä Nykänen!

biitsi

Mitä teen Australiassa?

Touhuan lihaslääketieteen labrassa Baker ID-tutkimusintituutissa. Tutkimusryhmän johtaja Paul Gregorevich kumppaneineen pystyi aikanaan ensimmäisenä siirtämään verenkierron kautta toimivan geenin ilmentymään tehokkaasti kaikissa kehon lihaksissa ja onnistui siinä samalla osittain hoitamaan prekliinisissä kokeissa myös vakavan lihassairauden (Nature Medicine -lehden kaksi julkaisua 1,  ja 2).

työt

Yritän mm. oppia kaikenlaisia jippoja ja kikkoja lihastutkimuksen saralla. Teemme myös mielenkiintoisen koesarjan, jossa siirrämme lihaskasvua ja kestävyyttä lisääviä geenejä lihakseen AAV-viruksen avulla yhdessä ja erikseen. Yritämme biotekniikan keinoin ymmärtää miten rakentuu vahva ja väsymystä kestävä lihas. Tarkoituksenani on sitten myös jatkaa työtä vielä Jyväskylässä analysoinnin parissa.

Vierailen kunhan ehdin myös enemmän liikuntaan keskittyneillä laitoksilla. Olen myös vapaa-aikanani kirjoittanut katsausartikkelia, jossa verrataan harjoittelua, ravintoa, farmakologiaa ja geeniterapiaa lihasten kasvatuksessa. Tietääkseni tuo on ensimmäinen laatuaan. Siitä tulee kuitenkin ihan tiedejuttu ja lontoon kielellä, ei blogiin, valitan.

Jyväskylän toimistoni oven edessä yliopistolla laitoin varmuuden vuoksi lapun ovelle ja nimilapun asianmukaisesti.

office

Treenit

Naapurista minuutin kävelymatkan päästä löytyi mulle sopiva punttisali. Ei liian fancy, mutta kuitenkin kaikenlaista vempelettäkin tärkeimpien eli vapaiden painojen ja tankojen lisäksi. Olkapää kettuilee ja hieman polvi, mutta treenit sujuvat hyvin. Olen treenaillut nyt omalaatuisella 3-jakoisella treenijaolla heikoimpia (eli suurta osaa) lihasryhmiä 2x viikossa ja muita 1x.

Muu vapaa aika

Kämppäni sijaitseePrahranin alueella keskustasta kohti St. Kildan biitsiä. Matkan varrella on työpaikkani 5-10 minuutin kävelyn / hölkän päässä.

Asiasta kolmanteen, jos olisin tiennyt, että tästä tulee näin suuri hitti, niin en olisi mennyt ”spiidoissani” juuri St. Kildaan pullistelemaan ja vielä laittamaan klipin juutuubiin!

 

50 metrin päässä kämpästä on parit normaalit ruokakaupat ja tosi iso tuoreeseen ruokaan erikoistunut marketti.

Melbourne on kyllä uskomaton urheilun mekka. Kaikkea löytyy läheltä, melkein kuin Jyväskylä. Tosin ei Jyväskylässäkään  ole mahdollisuutta katsoa Grand Slam tennistä ja Formula-ykkösiä…

tennis

Ja päiväreissulla Melbournesta pääsee näkemään mahtavia maisemia.Dsc02306

Näkemiin ja kuulemiin!

Juha Hulmi

Tietoja jhulmi

PhD, docent and associate professor in exercise physiology (LitT liikuntafysiologiassa ja liikuntafysiologian dosentti ja apulaisprofessori). https://staff.jyu.fi/Members/jjhulmi/main
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Lihastohtorin terveiset Australiasta

  1. G’day mate! Satuin asumaan Great Ocean Roadin päässä Warrnamboolissa vuoden n. 10 sitten. Silloin oli apostoleja enemmän pystyssä kuin nykyään. Upeaa seutua. Sieltä suunnaltahan tulee muuten myös kuumimmat gluteenisensitiivisyys ja IBS-tutkijat käy vaikka moikkaamassa Monashin yliopiston tutkijoita 😉 Enjoy!

    • jhulmi sanoo:

      Moro,

      hauska yhteensattuma! Joo huikeet maisemat tuolla ja kuulinkin tuosta että joku niistä oli kai sortunut kun oli ihmisiä siellä päällä tms. Luin artikkelistasi ja huomasin Monashiin viittauksen. On nyt ainut yliopisto Melbournessa, jossa en täällä vielä ole vieraillutkaan tällä reissullani!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s