Hänellä ei ole maailman suurimmat lihakset, vaan hän on pelle!

Voi tsiisus että kyrsii taas nämä päivälehtien otsikot! Eikö toimittajilla ole mitään lähdekriittisyyttä? Kerron totuuden näistä ”lihaksista” nyt lyhyesti.

synthol-idiootti

Joku saattoikin jo päätellä, että nämä Moustafan typerän näköiset keilapallot käsien tilalla eivät ole oikeat lihakset, vaan öljyimplantit! Tämä ei ole mikään uusi villitys, vaan on jo yli 10 vuotta ollut kehonrakennuksen syöpä. Usein öljynä käytetään syntholia, jota injektoidaan lihakseen. Se löytää itsensä lihassolukimppujen väliin ja turvottaa lihaksen. Ja kyllä, iso osa säilyy siellä pitkään, joidenkin raporttien mukaan jopa vuosia.

Onko synthol sitten lihasta? No ei. Syntholin avulla ei tuoteta voimaa ja lihakset näyttävät… typerille ja omistaja idiootille. Tunnetuin syntholin väärinkäyttäjä on Gregg Valentino (kuva alla). Että osaa olla ruma jätkä. Voi jessus mihin tässä  maailmassa ollaan menty kun tällaisia kavereita pidetään idoleina!

valentino

Mitä on synthol? Synthol on 85 % öljyä, 7,5 % lidokaiinia (anestetti eli kipulääke) ja 7,5 % alkoholia ja sitä saa helposti netistä tilaamalla. Synthol on siis öljyimplantti, jota epätoivoiset bodarit ja muut idiootit laittavat lihaksiinsa, varsinkin jos on epäsymmetriaa havaittavissa. Voit lukea näistä öljyistä lisää esim. täältä.

Onko synthol ja muut öljyt vaarallisia? Kyllä! Niillä saa peruuttamatonta vauriota aikaiseksi. Banke ym. 2012 kuvasivat tuoreessa tapaustutkimuksessa 40-vuotiaan bodarin, joka joutui lopettamaan voimaharjoittelun kahdeksan vuotta kestäneen öljyn käytön takia. Vielä kolme vuotta käsileikkauksen (arpikudoksen ym. poisto) jälkeenkin hänellä oli kipuja, jotka estivät hänen treenaamisen. Ilmeisesti myös hermovaurioita on saatu aikaiseksi, kun bodari iskee ilman mitään suurempia taitoja piikkinsä hermoon tai öljy saattaa pahimmassa tapauksessa kulkeutua myös verenkiertoon ja aiheuttaa tukoksia. Näin on ilmeisesti käynyt ainakin eräälle tunnetulle kehonrakentajalle.

Nyt järki käteen!!! Treenaamalla ja syömällä hyvin saa hyvän näköiset lihakset, jotka tuottavat voimaa. Se vaatii usein vuosien treeniä ja joskus hieman itsekuriakin, mutta se on yleensä kaiken sen arvoista. Öljyimplanteilla saat lähinnä muiden naurut ja säälin.

Juha Hulmi

Tietoja jhulmi

PhD, docent and associate professor in exercise physiology (LitT liikuntafysiologiassa ja liikuntafysiologian dosentti ja apulaisprofessori). https://staff.jyu.fi/Members/jjhulmi/main
Kategoria(t): Lihakset, lihaskasvu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

36 vastausta artikkeliin: Hänellä ei ole maailman suurimmat lihakset, vaan hän on pelle!

 1. öljylihas sanoo:

  Harmi vain syntholin käyttäjiä löytyy suomalaisistakin..
  Onneksi Savolainen lopetti ajoissa (vrt. pohkeet 94 ja 96)

  • jhulmi sanoo:

   Jep. Kaikki järkevät kehonrakentajat osaavat lopettaa tällaiset hömpötykset tai parhaassa tapauksessa eivät koskaan kokeilekaan.

 2. Niko sanoo:

  Onhan tämä aika säälittävä tapaus. Yhdessa videossa teki hauiskääntöä ja mikään lihas ei edes liikkunut ”hauiksessa”. Itsellä meni uskottavuus Guinnes World Recordsiin täysin tämän myötä.

  • jhulmi sanoo:

   Hyvä pointti, Guinnesskin on nyt mokannut oikein tosissaan. Mikä ihme hauis on muutenkin kyynärvarren ympärysmitta. Haloo!

 3. tserppa sanoo:

  Mites noi ruoka määrät ? 😀

 4. linkki sanoo:

  implantti-idiootti-linkki ei toimi…

  • jhulmi sanoo:

   Korjasin, kiitos.

   http://syntholfreaks.com/

   • Asiahan ei tietyskään minulle kuulu mutta sanoo:

    Eikös tämä asia olisi tullut selväksi vähemmälläkin vaahtoamisella?

   • jhulmi sanoo:

    Joskus on hyvä vähän heittää läppää. Ei elämä ole niin vakavaa ja esim. FB:n tykkäysten perusteella ihmiset selvästi haluavat lukea blogissa myös tällaisia hieman vauhdikkaampia juttuja.

 5. Puuha-Pete sanoo:

  Kaikki Ilta -sanalla alkavat lehdet ovatkin kehonrakennuksen ja bodauksen totuudentorvia.. tai no.. ainakin jotain torvia.

 6. Asiahan ei tietyskään minulle kuulu mutta sanoo:

  ”Joskus on hyvä vähän heittää läppää. Ei elämä ole niin vakavaa ja esim. FB:n tykkäysten perusteella ihmiset selvästi haluavat lukea blogissa myös tällaisia hieman vauhdikkaampia juttuja”.

  Uskon kyllä, että klikkauksia tämän tapaisilla jutuilla saa aikaiseksi mutta itse jättäisin tälläiset klikkien kalastamiset Seiskalle, iltapäivä- ja muille roskalehdille. Tutkija-tohtorin, ja juttujen uskottavuuden kannalta voisi olla parempi pysyä asialinjalla.

  • jhulmi sanoo:

   Mä väitän, että juttu oli kuitenkin tärkeä, koska olen huomannut, että suuri osa ihmisistä kuvittelee näiden öljylihasten olevan treenillä, ravinnolla ja anabolisilla aikaansaatu. Ehkä otsikkoa lukuunottamattahan tämä oli kuitenkin asiallinen juttu. Tällaisten juttujen ansiosta pienempi osa luulee näin ja on hyvä varoitella myös öljyäjiä vaaroista. Ei tämä ole mikään puhtaasti akateeminen foorumi (jos olisi, niin en sitä tekisi, koska tämä on harrastus, ei työ) ja välillä on mukava kalastella myös lisää lukijoita. Sinäkin voit jättää nämä jutut lukematta ja lukea ne mitkä itseäsi miellyttävät. Tulee mieleen tällaisista kommenteista, että henkilö itse on kokeillut öljyjä ja ei pidä siitä, että tällaista arvostellaan.

   • Asia ei edelleenkään minulle kuulu mutta sanoo:

    Enpä ole ruokaöljyä kummempaa itse kokeillut. En ole näiden öljyjen tai steroidien käyttäjien puolella tai heitä vastaan. Jokainen tekee mitä parhaaksi näkee. Itse olen käynyt aktiivisesti salilla kymmenen vuotta ja natulinjalla.

    Ihmisten, kuten esimerkiksi Gregg Valentinon ulkonäön arvosteleminen rumaksi, tai tämän otsikon kaverin luonnehdinta pelleksi on kohtuullisen asiatonta luin minä näitä juttuja tai en. Sen sijaan median ankarakin arvostelu tämänkin jutun yhteydessä on täysin perusteltua. On viime kädessä median käsissä mitä lukijoille syötetään, ei näiden ”rumien pellejen”.

   • jhulmi sanoo:

    Hyvä. Mielestäni öljyallit ovat tosi rumat, samoin Valentinon ”muskelit” ja mulla on omalla ”foorumillani” oikeus sanoa se ääneen kun muu media ei sitä tyhmyyttään tee, vaan mieluumminkin jutuillaan kannustaa ihmisiä tuollaiseen tyhmään ja vaaralliseen toimintaan.

 7. ynos sanoo:

  Terve.
  Mielestäni ihan hyvä nostaa esille tuota synthol asiaa. Sillä jotkut eivät ole koskaan kuullutkaan moisesta asiasta. Sit ihmiset tosissaan luulee, että ku treenaa, syö ja lepää. Niin kohta meidänkin Petterillä on tommoset kauheet kädet… 😀 Ja kauhistellaan kuntosalin ja lisäravinteiden vaaroja…

 8. Tomi Pietilä sanoo:

  Mielenkiintoinen juttu, en ees tienny tällasesta. Aika säälittävää tosiaan..
  Just viitaten ylempään kommenttiin, ikinä kuullukkaa tollasesta.

  • jhulmi sanoo:

   Jep. Voisivat joskus mainita näissä roskajutuissa, mutta eivät sitten mainitse.

 9. Matias Eskola sanoo:

  Loistava ja rohkea kannanotto, arvostan!

  Toivottavasti Iltalehti/sanomat avaisi tästä uuden skuupin, (korjaisi aiemman sekä kehittäisi etusivun jutun aiheesta) jotta motivaatio ja luonnollinen oppi kehonrakennuksesta säilyisi ilman näitä aivottomia öljyapinoita.
  Tätä tuskin tulee tapahtumaan, mutta hienoa että joku asiasta tietävä oikaisi asiat sen suhteen missä lööpit varsinkin Suomessa ovat olleet harhaanjohtavia jo vuosien ajan. Kiitos!

  • jhulmi sanoo:

   ” jotta motivaatio ja luonnollinen oppi kehonrakennuksesta säilyisi ilman näitä aivottomia öljyapinoita.”

   Juuri näin ja tämä oli jutun tarkoitus. Kiitos.

 10. Robbe sanoo:

  Käsittääkseni Ruotsissa joku teinibodari kuoli kun oli vahingossa ruiskuttanut tuota verisuoneen ja saanut kunnon tulpan aikaiseksi, tästä on jokunen vuosi aikaa, mutta ainakin iltapäivälehdet kirjoittivat siitä. Samoin brasiliassa, jossa ghetto-trash on innostunut käyttämään jotain tällaista soosia tekolihaksina, noita kuolee kuin kärpäsiä. Savolaista en lähtisi syyttelemään, olen treenannut hänen kanssaan ja niillä vitamiineilla joilla hän käräytti munuaisensa, se lihaskin kasvaa ihan ilman näitä litkuja.

  • jhulmi sanoo:

   Typerä trendi tosiaan.

   Marko on hyvä ja mukava tyyppi ja tosiaan kaikkien aikojen top 3 bodari Suomessa erittämättä.

 11. Ainaerimieltä sanoo:

  Mun mielestä silikoni-implantit missä tahansa kehonosassa on ihan yhtä turhamaista (eikä todellakaan riskitöntä) ja jopa rumaa jos sillä on haettu lisämuotoa kroppaan. Eihän naisten silikonirinnat periaatteessa eroa tuosta ajatuksesta lainkaan.. Eri asia jos korvataan implantilla leikkauksessa tms. menetettyä osaa kehosta.

  • jhulmi sanoo:

   Mä ajattelen asiaa niin, että kaikkein turhamaisinta on juuri lihasimplantit, koska harjoittelulla ja elämäntavoilla voi tilannetta ”korjata”. Samaan sarjaan kuuluu rasvaimu, koska rasvan määrään elämäntavoilla voi vaikuttaa erittäin paljon. Mielestäni vähemmän turhamaisia (mutta kuitenkin turhamaisia) ovat monet muut terveiden ihmisten kauneusoperaatiot.

 12. vvvvv sanoo:

  ”Arlindo ”The Mountain” de Souza sanoo kasvattaneensa Brasilian suurimmat kädet. Kasvatusmetodit eivät vain olleet kovin perinteiset.

  Linkki videoon.
  http://www.iltalehti.fi/iltvurheilu/201404070131740_v9.shtml

  The Mountain ruiskutti lihaksiensa kohtaan alkoholin ja mineraaliöljyn sekoitusta. Tuloksena nämä järkyttävän suuret lihaskorvikkeet.

  Lääkärit ovat varoittaneet miestä. Tämänkaltainen toiminta johtaa melko todennäköisesti raajojen amputointiin, tai voi pahimmassa tapauksessa johtaa jopa kuolemaan.

  Lähde: ILTALEHTI (alkuperäinen Barcroft TV / All Over Press)”

  Ei voi sanoa muuta kuin, että hyi ********! Tosin kaverille ,uponnut jo aiemmin muukin kuin syntholi. Syntholihan on ihan laillista tilata suomeenkin. Make tonkin testas – tosin tullilabra oli vähän testaillut välissä.

  Toisaalta, kyllä nämä kotimaisetkin BB-kisaajat näyttää syntholilla läträämisen osaavan!

 13. natrel sanoo:

  Ihan hyvä setti, harmillisen harva tosiaan tietää syntholista. Kolikon kääntöpuolena nyt moni piipertäjä kuvittelee taas kaikkien isojen poikien salilla piikittävän syntholia, aivan kuten steroidihuipentuman jälkeenkin kävi; ”ei treenillä voi tollasia saada”..

  • kynäniska sanoo:

   Onneksi ei ole väliä mitä piipertäjät kuvittelee salilla, mutta on hyvä jos kukaan ei kuvittele syntholin olevan harmiton ja vaaraton juttu.

   Taidan lähteä salille pumping iron seuraavaksi, koska voima haukkarissa on paljon hyödyllisempi ja iloisempi asia kuin öljypussi ihon alla.

 14. Jukka sanoo:

  Typerän näköistähän tuo on.. Ainoa asia mikä tässä jää vaivaamaan… Kuinka paljon typerämpää tämä on kuin hormonien pumppaaminen itseensä? luultavasti vähemmän..

 15. Samu Puurainen sanoo:

  Sulla johtaa tuo yksi linkki synthol käyttäjien kuvista haitalliselle sivustolle, kannattaa poistaa välittömästi.

 16. Ansku sanoo:

  Gregg Valentino kertoi eräässä lähteessä, jota en nyt jaksa kaivaa esiin, että hänen olkavarsissaan ei ole öljyä vaan että ne kasvoivat epämuodostuneen näköisiksi jo ilman anabolisia aineita, joita hän alkoi käyttää vasta melko kokeneena saliharjoittelijana, koska miksikäs ei kun kaikki muutkin kuulemma käyttivät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s