Miljoona täyteen – Lihastohtori kiittää

Blogissa on tullut miljoona klikkausta täyteen ja kommenttejakin on tullut hienosti tasan 666! Lisäksi kävijöitä on ollut 50 000 muutaman viime kuukauden ajan. On siis kiitoksien paikka.

miljoona

Vanhemmat ja veli. Äiti on ollut paras ruoanlaittaja ja isä innosti minut urheiluun. Molempien kautta sain innostuksen ja esimerkin mm. kovaan työntekoon, terveellisiin elämäntapoihin ja myös akateemiseen koulutukseen. Veljen kanssa kisattiin ja palloiltiin pikkupoikina joka päivä. Ja kumpi hävisi, aloitti yleensä painin. Oli toki usein ärsyttävää hävitä pikkuveljelleen, mutta kyllä se vahvisti, fyysisesti ja henkisesti.

Anna. Mentiin Annan kanssa salaa naimisiin kun sopiva päivä löytyi eli 20.12.2012 ja karattiin juhlia pakoon Australiaan. Tai no, työreissuhan se oli, mutta kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Blogissa Anna on auttanut mm. lukemalla ja korjaamalla kieltä monissa jutuissa. Annan ansiosta minulla on myös lihasten ulkopuolista elämää. Burn outinkin olen oletettavasti välttänyt Annan ansiosta. Kiitos Anna, olet paras!

Suc51263_smaller

Tosi virallinen kihlakuva 2006.

Kiitokset oman alan löytämisestä. Omalle alalleni innostuksen sain lukioaikoina lukemalla professorien Antti Meron, Keijo Häkkisen ja Jukka Viitasalon treeniopuksia. Voimaharjoitteluun erikoistumiseen on heidän lisäkseen innostaneet monet asiat, mm. monet muut voimaharjoitteluopukset ja -lehdet ja internet. Muutamat treeni- ja ravintofoorumit innostivat minut aikanaan kirjoittamaan nettiin. Urheiluravitsemusinnostuksessa erityisesti Antti Mero oli isossa roolissa. Lihasmassan kasvuun erikoistuvassa tutkimuksessa tärkein on ollut Juha Ahtiainen, jonka projektissa aloin tekemään liikuntafysiologian kandityötä vuonna 2002. Ulkomaisista tutkijoista innoittajina ovat olleet mm. maailman tunnetuin voimaharjoitteluasiantuntija William Kraemer ja urheiluravitsemuksen iso nimi Jeff Volek, joiden kanssa sittemmin olenkin tehnyt muutaman tutkimuksenkin yhdessä.

Tässä vain muutamia nimiä. Minulla on mahtavat työkaverit. Töihin on aina mukava mennä ja siitä syystä se harvemmin tuntuukaan työlle. Intohimolla pääsee pitkälle.

DSC00609

Työkavereiden kanssa vähän ”viihteellä”. Itse olen tuossa oikealla.

Blogauksen aloittaminen. Blogaamisen aloittamisessa pitää syyttää/kiittää erityisesti Wikiliikkuja-jengimme avainhenkilöitä Liikuntabiologian laitoksella, mm. Jouni Kalliota ja Jussi Peltosta.

Vieraskirjoittajat ja haastateltavat. Olen saanut blogiin todella hienoja kirjoituksia ja haastatteluita. Kiitos teille.

Lukijat. Osaltaan teidän aktiivisen mainostuksenne ja kehujen avulla lukijajoukko on kasvanut näin suureksi. Ilman lukija- tykkääjämäärän valtaisaa lisääntymistä en olisi jatkanut näin aktiivista blogaamista. Penniäkään en kuitenkaan ole tästä saanut, koska olen halunnut pitää tämän harrastuksena. Hienoa olisi kuitenkin joskus kerätä itse rahaa lihastutkimukseen. Blogin avulla kukaties…

Blogista on kiinnostuttu myös muualla. Lehtihaastatteluita on ollut useita ja Ylellä on ollut vastikään pari tv-juttua. Lisäksi blogista ja sen pitäjästä on tulossa joulukuun alussa ihan oma puolituntinen dokkarikin (Blogistania-ohjelma).

Yritän välillä myös rauhoittaa töitten tekoa ja myös blogijuttuja. Älkää aina myöskään olettako, että ehtisin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin nopealla aikataululla. Varsinkin henkilökohtaisia kysymyksiä pyydän välttämään. En pysty repeämään kaikkeen. Personal trainerit ja muut koutsit ovat sitä varten. Niitä on Suomessa paljon, yli 100 myös minun kouluttamaani.

Ny rillataan, onhan kesä! Hyvää kesää kaikille!

rillataan

Juha Hulmi

Tietoja jhulmi

PhD, docent and Associate Professor in Exercise Physiology (LitT liikuntafysiologiassa ja liikuntafysiologian dosentti ja apulaisprofessori). https://staff.jyu.fi/Members/jjhulmi/main
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Miljoona täyteen – Lihastohtori kiittää

 1. Jukka Salmi sanoo:

  Great! Hienoa Juha! Mieti lukuja jos olisit bloganu englanniksi 😀

  • jhulmi sanoo:

   Kiitos. Voipi olla tai voipi olla olemattannii. Ihan mukava vaalia suomen kieltäkin välillä 🙂

 2. Jay sanoo:

  Tekisin itse testin asiasta.

  Tee testiksi rinnakkaissite englanniksi. Valitse parhaat artikkelit ja käännä/käännätä ne englanniksi. Saat varmaan 40sivua A4sia käännätettyä parilla satasella niin, että teksti on hyvälaatuista.

  Sit vaan pari kertaa viikossa postaa juttuja aikajärjestyksessä niin saa globaalillekin lukijakunnalle juttuja.

  • jhulmi sanoo:

   Kontakeja olis, aikaa ei. Mutta täytyy joskus miettiä tätä. Kyllä mulle riittää toistaiseksi suomalainen yleisö. Teen sitten tiedejutut kuitenkin englanniksi.

 3. Pasi sanoo:

  Ensi vuoden loppuun mennessä helposti sitten 2 miljoonaa, laatu infoa Juha, kiitos siitä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s