Käsittämättömiä liikunta- ja urheilusuorituksia – osa IV

Luvassa on pienen tauon jälkeen jälleen huikeita liikunta-/urheilusuorituksia osien I, II ja III jatkoksi. Tällä kertaa säestän näitä videoita meille tuttuun tyyliin vähättelemällä ja viljelemällä sarkasmia.
 

Aasialaisia painonnostajia

Tian Tao näyttää kuinka helppoa on nostaa 3,5 kertaa oma paino kyykystä kun on vielä nuori  kolli eikä tartte käydä töissä eikä ole opintolainaa.

Ja helppoahan se on työntää 142 kiloa kun olet 58 kg kevyt nainen eikä tartte nostaa isoa ruhoa ylös ja saat nostaa 15 kiloisella vaapputangolla joka työntää painot ylös kunhan  vain seuraat mukana.

Kehonpainoharjoittelu / Street Workout

Gaggi Yatarov näyttää kuinka helppoa on temppuilla telineellä kun on iso määrä muita treenaajia jotka kannustaa ja saa auringosta energiaa. Yritäpä edes tehdä tavallisia punnerruksia kun kesälläkin sataa räntää.

Seuraavassa käsilläseisonnan ja punnerrusten yhdistelmässä Artur Bezkorinny näyttää kuinka helppoa kehoa on hallita kun on hoikka ja tosi hyvä lapatuki. Yritäpä tehdä sama isolla mahalla ja pelkällä opintotuella.

https://www.instagram.com/p/BWBBPOsA9o6/?taken-by=simonsterstrength

Räjähtävyys/nopeusvoima ja kimmoisuus

Tällä videolla kenianpoika näyttää, että helppoahan se on hypätä tosi korkealle kun voi hypätä heinäpellolla eikä tartte pitää piikkareita ja varoa patjoja ja doping-testaajia.

 

Vuoden kovin maksimivoimasuoritus?

105-kiloinen doping-testattu kaveri Krzysztof Wierzbicki mavettaa tässä videolla kolmannella vedollaan 420 kg jotenkin hassusti kädet jalkojen välissä.

Sen sijaan Ray Williams kyykkää kuten pitääkin, mutta eihän reilu 470 kilon kyykky ole mikään temppu kun menee vain alas ja nousee sen jälkeen ylös.

 

Toivottavasti nämä videot inspiroivat ja tarjoavat viihdettä enemmän kuin masentavat. Hurjan vahvoja ja taitavia kavereita on aina ollut ja tulee aina olemaan.

Juha Hulmi

 

Tietoja jhulmi

PhD, docent and Associate Professor in Exercise Physiology (LitT liikuntafysiologiassa ja liikuntafysiologian dosentti ja apulaisprofessori). https://staff.jyu.fi/Members/jjhulmi/main
Kategoria(t): Ei kategoriaa, huumori, kuntosali. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

9 vastausta artikkeliin: Käsittämättömiä liikunta- ja urheilusuorituksia – osa IV

 1. Gubbe sanoo:

  Vanhaan hyvään aikaan kovasti treenaavalla oli ihan hyvä mahis päästä kylän kovimmaksi juoksijaksi, voimailijaksi tai vaikka tanssijaksi. Nykyisin on miltei aivan sama kuinka paljon tekee työtä, niin lopulta löytyy kuitenkin Youtubesta joku 5v kirgiisialainen, joka jonglööraa omalla mave-enkalla…

  • jhulmi sanoo:

   Heh.

   • Roni sanoo:

    Kysymykseni sivuaa aasinsillan kautta tätä aihetta joten toiveikkaana odotan vastausta 😀

    Onko ilmiöllä jokin nimi, kun ihminen ylittää omat voimansa ja onko sitä tutkittu? Itsellä käynyt nyt kolme kertaa niin (3 vuoden sisällä). Ensimmäisellä kerralla ranskalaisessa punnerruksessa, hauiskäännössä ja nyt viikko sitten reiden loitonnuksessa.

    Olin tehnyt kohtuu kovan jalkatreenin ja viimeisenä liikkeenä reiden loitonnus koneessa. Pohjalla oli 4 failure sarjaa (toistot 15-15-12-9). Viimeisessä sarjassa oletin toistojen jäävän 5-9 väliin. Totesin kuitenkin toisen toiston kohdalla, että ”nyt taas napsahti”. Kehon valtaa omituinen kylmyys ja toistot eivät tunnu miltään. Välillä pidin pitoja liikkeiden eri vaiheissa ja pumppailin n. minuutin ajan kunnes lopetin homman käytyä tylsäksi, toistoja tuli ehkä 50 tekniikan ollessa yhtä puhdasta tai epäpuhdasta kuin aina. Itse en ole onnistunut löytämään ilmiöstä mitään tietoa, mutta vaikea uskoa että olisin ainutlaatuinen yksilö ja etteikö ilmiöllä olisi jotain nimeä. Kiitos loistavasta blogista!

   • jhulmi sanoo:

    En valitettavasti tiedä, että aihetta olisi tutkittu. Jotain neuraalista kuitenkin taustalla on, se on varma. Toisin kuin neuraaliset eli hermostolliset kyvyt loppuun virittäneellä, tällaisessa tapauksessa jotenkin satunnaisesti siis saadaan aikaan isompi kaikkien motoristen yksiköiden syttyminen mahdollisimman tehokkaasti ja yhtäaikaisesti vaikuttajalihaksissa kun samaan aikaan vastavaikuttajalihaksissa tai muissa lihaksissa osataan ”painaa jarrua” täydellisen oikea-aikaisesti.
    https://lihastohtori.wordpress.com/2013/10/15/voimakas/

    Toisaalta pidemmissä sarjoissa voi olla, että afferentti-puoli eli kipu- ja väsymysviestiä lihaksista aivoihin tuova puoli tai jotain itse aivoissa voi olla jonkinlaisessa ”euforiassa” eikä lopetuskäskyä tulkita kuten normaalisti, jolloin sarja jatkuu ja jatkuu. Jarrut on siis ikään kuin pois päältä.

 2. timppa sanoo:

  ”Vuoden kovin maksimivoimasuoritus?

  105-kiloinen doping-testattu kaveri Krzysztof Wierzbicki mavettaa tässä videolla kolmannella vedollaan 420 kg jotenkin hassusti kädet jalkojen välissä.”

  Ei tehnyt vaikutusta! Pikkutytötkin nostelee tommosia 4*omapaino maastavatoja..

 3. jurva tero sanoo:

  70vuotisa mies 94kg kyykky 260 maastaveto 200 penkki 140 ihan hyvä ikämiehelle

 4. Joonas sanoo:

  Pakko laittaa näinkin vanhaan juttuun tämän kyseisen kaverin suorituksia. Pohjustetaan sen verran, että kyseinen kaveri on ihan inhimmillisissä mitoissa(185cm), mutta silti tekee tälläisiä donkkeja, jossa parhaimmillaan pää on koriraudan korkeudella. Siinä on jotain tehty oikein, kun on ponnistusvoimaa harjoiteltu, eikä ole itse suoritukset ihan mitään helppoja. 😀

  • jhulmi sanoo:

   Joo kova. White men can jump after all 😉

   Tässä ilmeisesti kovin koripalloilijasuuruus tulevaisuudessa. Dominoi fysiikallaan. Donkki top 3 on mieletön:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s