Vuosi 2017 ja kohti vuotta 2018

On Lihis-blogin historian kuudennen (aiemmat: 1, 2, 3, 4, 5) vuosikatsauksen aika. Kerron muun muassa mitkä olivat vuoden klikatuimmat kirjoitukset ja postaukset ja muutamia muita vuoden aikana tapahtuneita asioita sekä ennustan tulevaa.

Kuva. Lihis-blogin Facebook-sivun kansikuva.

Antidootti ja blogin suosio

Luotettavaa tietoa on pirstaloituneesti ympäri internetin syövereitä. Tähän avuksi ilmestyi tammikuun alussa Antidootti.fi (http://www.antidootti.fi/) -portaali. Se on professori Juhani Knuutin perustama ja ylläpitämä tutkittua terveystietoa tarjoava portaali, jonka toimituskuntaan kuulun. Käykäähän mulkaisemassa jos ette vielä ole sitä tehneet. Siellä on hyvä kattaus erilaisia näyttöön perustuvaa tietoa jakavia blogeja. Antidootilla on myös FB-sivut.

On loistava juttu kun laadukkaita tieteelliseen näyttöön perustuvia blogeja on Suomessa vuosi vuodelta enemmän. Tämä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että minun blogini ruuhkavuodet ovat jo takanapäin (ks. tilasto alla), mutta oikeastaan hyvä niin. Tarvitaan huomattavasti lisää tekijöitä edelleen tuomaan vaihtoehtoa humpuukille ja muulle internetin roskalle.

Kuva. Vuosi 2014 oli klikkausten perusteella Lihis-blogin huippuvuosi yli 2,5 klikkauksella. Pylväsdiagrammi näyttää lähestulkoon nornaalijakaumalta, ainakin oikealta. Eri kävijöiden (vierailijat) suhteen vuodet 2013-2017 ovat kuitenkin olleet melko tasaisia.

 

Suositut blogikirjoitukset

Tänä vuonna blogissa oli uusien kirjoitusten suhteen viime vuotta hiljaisempi vuosi mikä pääosin selittää vierailumäärän laskua. Kirjoituksia oli kaikkiaan 15 ja hyvin monenlaisia. Minulla oli myös jälleen kunnia saada erinomaisia vieraskirjoituksia.

Se kuinka paljon juttuihin klikataan ei ole sama asia kuin kirjoituksen laatu. Tässä kuitenkin klikkauksilla mitattuna viimeisen vuoden (23.12.2016 jälkeen) suosituimmat uudet kirjoitukset.

Kirjoitus Näyttökerrat
Voittajan valinnat? Julkkisten treeni- ja ravintovinkit 28 330
Liikunnan merkitys painonpudotuksessa, rasvanlähdössä ja painonhallinnassa 21 153
Voiko kasvattaa lihasta ja vähentää rasvaa samaan aikaan? 19 809
Terveyssatiiri: Pyhä Terveys 14 191
Käsilläseisonta ja käsilläkävely – teoriasta käytäntöön 13 192
Monipuolinen jokakuu – Sporttaus eli sporttisen joustava ruokavalio 11 697
Voimaharjoittelu osana urheilijan oheisharjoittelua 11 551
Maksimivoiman kehittäminen perusvoimaharjoittelun ohessa 10 238
Eksentrisen harjoittelun perusteet ja käytäntö 9 333
Kasvaako lihas levossa? 2017 update 8 922

Kestosuosikit. Vanhat kestosuosikit jaksavat kuitenkin edelleen porskuttaa. Jälleen kerran Maksimaaliseen lihaskasvuun tähtäävän harjoittelun ja ravinnon nyrkkisäännöt on  klikkauksilla mitaten vuoden  suosituin kirjoitus 50 000 näyttökerralla (yhteensä > 400 000) ja pakaratreenikirjoituksien yhteenlaskettu klikkausmäärä oli yli 100 000.

 

Lihastohtorin Facebook-sivusto

Lihastorin FB:ssä edellä mainittujen blogikirjoitusten lisäksi tykkäysmäärien perusteella suosittuja olivat mm. osa III punttihuumorivideoistamme (aiemmat osat I ja II).

Lisäksi muutamia muita maininnan arvoisia:

 

Luennot ja tapahtumat

Olin järjestämässä liikuntafysiologian tutkimussymposiumia. Saimme erinomaisia puhujia ja palautetta, mikä lämmitti mieltä. Ensi vuonna samoihin aikoihin (oletettavasti lokakuussa). Tietoa symposiumista tulee keväällä liikuntabiologian tieteenalaryhmämme sivuille.

Itse olin vastuussa lihaskasvupäivästä. Tässä alla Brad Schoenfeldin kuva päivän puhujista.

Kuva. Vasemmalta oikealle: Maarit Lehti, Henning Wackerhage, Lihis, Lee Hamilton, Juha Ahtiainen ja Brad Schoenfeld.

 

Kuva. Bradin Instagram-kuva symposiumin luentotilasta. Puitteet olivat upeat Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksessa.

Palkinto tiedeviestinnästä

Jyväskylän yliopiston vuosijuhlassa jaettiin tunnustuksia. Minulle myönnettiin Jyväskylän yliopiston vuosijuhlassa Jyväskylän Yliopiston Yliopistosäätiön tieteellisen tiedon julkistamispalkinnon. Itse en ole ollenkaan juhlissa pönöttäjätyyppiä, mutta olihan tämä suuri kunnia.

Kuva. Yliopiston vuosijuhlan palkintojensaajat. Hieno joukko ansioituneita ihmisiä sekä yksi nörtti keskellä. Tässä pätkiä juhlapuheestani.

 

Tutkimusryhmä

Tutkimusta ei enää juurikaan pysty alallani tekemään yksin. Minulla onkin erinomainen tutkimusryhmä (kuva alla) sekä loistavia tutkijakollegoita ja opiskelijoita, joiden kanssa työn tekeminen on mukavaa ja innostavaa.

Kuva. Tutkimusta on erittäin vaikea tehdä yksin, ainakaan omalla alallani. Tässä tutkimusryhmäni vuonna 2017 Suomen Akatemian projektissani MassA. Ryhmän nimi: ”Another Group”. Vasemmalta oikealle: Jaakko Hentilä, Lihis (tossun alla), Juulia Lautaoja, Tuuli Nissinen ja Anita Lampinen. Kuvasta puuttuu muutamia opiskelijoita ja kollegoita joiden kanssa tutkimusta tehdään tiimipelillä.

 

Omat treenit

Treenailu meni ihan kohtuullisen kivasti. Tässä muutamia videoita tältä vuodelta. Pahoittelen huonoa kuvanlaatua osassa videoista.

Video. Jumppailua työpaikan pikkusalilla.

 

Video. Laivareissulla pelleilyä.

Video. Toispuoleinen käsillenousu.

Video. Juhannuksen hyppyhaaste.

 

Muuta vuonna 2017

Mua pyydettiin luontolähettilääksi ja kirjoittamaan omasta luontosuhteestani sekä perustelemaan miksi luonnossa oleskelu on hyväksi. En ole missään mielessä luonto-osaaja, en hippi enkä puunhalaaja, mutta nautin luonnossa olosta nykyään hyvin paljon. Teen osan toimistotöistänikin kesäisin ulkona ja kannustan muitakin siihen.

Olin mukana myös ihan hauskassa Vaihtoehto Eskolle -kampanjassa. 

Kiitokset

Kiitän kuluneesta vuodesta läheisiäni, kavereita ja kaikkia  yhteistyökumppaneita. Kiitos myös kaikille blogin lukijoille uskollisuudesta ja siitä, että keskustelu on ollut pääosin asiallista. Kiitän myös jälleen kerran loistavia vieraskirjoittajia.  Vaimoani Annaa kiitän mm. siitä, että hän ihan vapaaehtoisesti lukee monet kirjoitukseni läpi ja parantelee niiden kieliasua. Itse kun olen välillä siinä hieman laiska viimeistelyssä ja olen turhan tyytyväinen ”retkipuhtaaseen” laatuun.

2018

Kirjoitin viime vuonna: ”Nyt kuitenkin kun katsoo taaksepäin on helppo sanoa tavoitteeni vuodelle 2017: olla vähemmän esillä ja julkisuudessa kuin 2015 ja 2016. Lähtökohtaisesti haluankin edelleen uskoa, että kirjoitan erityisesti siksi, että tykkään siitä”. Tämä tavoite mielestäni toteutui ja hyvä niin.

Vuonna 2018 on minulle erittäin aktiivinen vuosi tutkimuksessa. Blogirjoituksiakin on kuitenkin edelleen tulossa. Lupaan olla myös aktiivinen tieteen popularisoija muullakin tavoin ensi vuonna. Tähän liittyen lupaan tarjota myös yllätyksiä. Muuta somettelua ja turhanpäiväistä netissä norkoamista yritän kuitenkin koko ajan vähentää.

Kuva. Olen viime aikoina kyllästynyt someen. Liikaa turhanpäiväistä höpötystä.

Lopuksi

Toivon kaikille lukijoille menestyksekästä ja onnellista vuotta 2018! Olkoon maksimaalinen voima, suorituskyky, kehonkoostumus, hyvinvointi ja terveys kanssanne, rauta kevyttä, ruoka hyvää, unet riittäviä ja elämä mukavaa!

 

Tietoja jhulmi

PhD, docent and Associate Professor in Exercise Physiology (LitT liikuntafysiologiassa ja liikuntafysiologian dosentti ja apulaisprofessori). https://staff.jyu.fi/Members/jjhulmi/main
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Vuosi 2017 ja kohti vuotta 2018

  1. Bona sanoo:

    Voisitko korjata ekan antidootti.fi-linkin? Se on tällä hetkellä joku facebook-linkki eikä tuo näkyvä url.

    • jhulmi sanoo:

      Korjattu, kiitos. Linkki kyllä ohjasi Antidootin sivuille, mutta tosiaan jotenkin oudosti FB:n kautta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s