Lihastohtori 2 – Ennakkokampanja ja kirjan lyhyt esittely

Lihastohtori 2: Hautaa Humpuuki – Tutkitulla Tiedolla Tavoitteisiin ilmestyy syksyllä. Nyt sinulla on loistava tilaisuus tilata kirja edulliseen ennakkomyyntihintaan 27,90€ (ovh. 34,90€) tästä linkistä: https://www.fitrakauppa.fi/lihastohtori-2-hautaa-humpuuki-valitse-tiede-ilmestyy-23-10-2018.html 

Kampanja on voimassa 25.4. asti. Huom! Sivuilla on ollut välillä ruuhkaa isosta menekistä johtuen. Kannattaa kokeilla vähän ajan päästä uudestaan. Pahoittelut!

Edellinen kirja oli tosi suosittu ja sai erinomaiset arviot – uusi kirja jatkaa samalla laadukkaalla linjalla ja on entistäkin helppolukuisempi. Se sisältää tiukkaa asiaa ja on tyylikäs, joten tuskin petyt.

Seuraavassa lisätietoa kirjasta ja sen ennakkokampanjasta.

Kuva. Kirjan provosoiva etukansi. Kuvaaja Marko Simonen ja Fitra.

Mitä hyötyä on tilata ennakkoon 25.4. mennessä?

Alennettu hinta ja mahdollisuus saada kirjan ensimmäinen painos

-Kustantaja on luvannut, että ennakkotilaajat saavat kirjan käsiinsä ensimmäisinä.

-300 ensimmäistä kirjaa on signeerattuja.

-Viimeksi kirjat loppuivat suuren kysynnän vuoksi nopeasti ja moni joutui odottamaan seuraavaa painosta. Ennakkotilaaja saa kirjansa varmasti ja nopeasti.

– Tilaamalla suoraan kustantajalta tuet kirjoittajaa enemmän kuin ostamalla kirjan muualta. Tämän voi siis ajatella kannustuksena  suuresta ilmaisesta sivistystyöstä esimerkiksi blogissa ja erilaisilla muilla foorumeilla vuosien varrella ja motivoi jatkamaan jatkossakin blogin pitämistä.

 

Mitä kirja sisältää?

HUMPUUKIN JA MUTU-TUNTUMAN SIJAAN PERUSTELTUJA HYVINVOINTIA JA SPORTTISTA ELÄMÄÄ TUKEVIA VALINTOJA!

Elämme maailmassa, jossa kaunis tai raflaava tarina voittaa liian usein totuuden. Epäolennaisen erottaminen olennaisesta on vaikeaa, minkä vuoksi moni sortuu humpuukiin tavoitellessaan hyvinvointia, terveyttä ja sporttista kuntoa. Tutkitulle tiedolle onkin yhteiskunnassa suurempi tarve kuin koskaan.

LIHASTOHTORI 2 –KIRJA auttaa lukijaa erottamaan humpuukin näyttöön perustuvasta tiedosta treenissä, ravinnossa, terveydessä ja fysiologiassa.

Kirja koostuu neljästä kokonaisuudesta: ensimmäisessä osassa tarjotaan eväitä kriittiseen ajatteluun ja tutkitun tiedon merkityksen ymmärtämiseen. Siinä kerrotaan myös millaiseen tietoon kannattaa luottaa. Osiosta saa erinomaisen tehokkaan suojan humpuukia vastaan.

Toisessa osiossa käsitellään treenaamiseen, ravintoon, terveyteen ja fysiologiaan liittyviä humpuuki-ilmiöitä, ja samalla opitaan erottamaan olennainen epäolennaisesta. Osiossa annetaan esimerkkejä sekä raskaansarjan että kevyemmän tason humpuukeista ja köykäisistä perusteluista, jotka eivät kestä päivänvaloa. Lisäksi se tarjoaa vastauksia siihen, miksi humpuukiväitteet tuntuvat todelta, mutta eivät kuitenkaan lopulta ole sitä. Tämä auttaa lukijoita entisestään arvioimaan saamaansa tietoa ja sen luotettavuutta. Hyvän ”humpuukitutkan” ansiosta lukija voi tulevaisuudessa säästää paljon aikaa ja rahaa.

Kolmas osio sisältää katsauksen ja esimerkkejä tutkimustiedon maailmasta treenissä, ravinnossa ja elintavoissa. Tämän perusteella ymmärtää, mikä oikeasti on tärkeää. Humpuukin ehkä suurin ongelma onkin sen kyky harhauttaa kuluttajat pois tutkittuun tietoon perustuvasta rationaalisesta ajattelusta jolloin perustellut järkevät valinnat usein unohtuvat.

Kirjan lopussa on suositukset liikuntaan, ravintoon, hyvinvointiin ja terveyteen, sekä päivitetyt ohjeet lihasten koon ja voiman kasvuun sekä rasvanlähtöön.

 

Kenelle kirja sopii?

Kirja sopii kaikille tutkittuun tietoon perustuvista valinnoista, treenaamisesta ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Se on helppolukuinen opas järkeviin valintoihin. Kirja perustuu siis tieteelliseen tietoon yleistajuisesti kirjoitettuna. Kuten historioitsija Teemu Keskisarja on sanonut, yleistajuisen vastakohta ei ole tieteellinen, vaan yleistajuton.

Lihastohtori 2 on kirjoitettu hieman laajemmalle yleisölle kuin Lihastohtori I. Vaikka treeni- ja ravintoasiaa on luvassa jälleen hyvin paljon, päällekkäisyyttä edelliseen vuonna 2015 ilmestyneeseen kirjaan on luvassa hyvin vähän. Lihastohtori 2 toimii itsenäisenä teoksena, mutta toisaalta täydentää myös edellistä Lihastohtori I:stä.

Tätä kirjaa kirjoittaessa olen itse yrittänyt oppia ymmärtämään paremmin erilaisuutta ja toivon, että kirja tulee olemaan lukijallekin avartava oppimisprosessi. Tutkittuun tietoon ja rationaaliseen ajatteluun valintansa perustavalle on hyödyksi ymmärtää, miksi humpuukiin on niin helppo sortua. Vastaavasti monille, jotka kokevat tieteen vieraaksi voisi olla hyödyllistä ymmärtää, miten tiede toimii ja miksi tieteentekijät perustelevat asioita tutkittuun tietoon perustaen.

Osalle ihmisistä sporttiset elämäntavat ovat itsestäänselvyys, kun taas monille muille ne eivät voisi vähempää kiinnostaa. Myös tämän erilaisuuden ymmärtäminen avartaa. Hyvin tavoitteellisenkin treenaajan tai valmentajan on joskus hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään, miksi hänen tapansa toimia eivät olekaan niin itsestään selvän helppoja tai toimivia jollekin toiselle. Tai vastaavasti liikunnan ja terveiden elämäntapojen vieroksujalle voisi tehdä hyvää ymmärtää, mitä tavoitteellisen treenaajan elämäntavoista voisi oppia.

 

Miksi uusi kirja eikä vain blogikirjoituksia?

Kirjan aiheet ovat jälleen sellaisia, joissa kokonaisuuksien ymmärtäminen on paljon pieniä yksityiskohtia tärkeämpää. Kirja formaattina tarjoaa erinomaisen tavan esittää kokonaisuuksia, joihin lukija voi perehtyä rauhassa ja luottaen siihen, että nyt ollaan tutkittujen perusasioiden äärellä.

 

Kuka on ”Lihastohtori”?

Tieteen popularisoinnista palkittu Juha Hulmi on lihaksia ja fysiologiaa päätyönään tutkiva akatemiatutkija ja liikuntafysiologian dosentti. Hän on esiintynyt aktiivisesti eri medioissa haastateltavana ja hänen edellistä Lihastohtori-kirjaa on myyty yli 20 000 kappaletta. Lihastohtori-blogissa on kuukausittain parhaimmillaan noin 100 000 eri kävijää ja Lihastohtorin Facebook sivuilla on lähes 40 000 tykkääjää.

Kuva. Kuvaaja Marko Simonen ja Fitra.

 

Kirjan esilukijat

Kirjalla on erinomaiset esilukijat, jotka varmistavat että kirjaan ei ole jäänyt aivopieruja ja siten ansaitsevat suuren kiitoksen jo etukäteen. Muutamia varmistuneita esilukijoita ovat: Elintapalääkäri Vilho Ahola, Tervettä Skeptisyyttä blogin tohtori Pauli Ohukainen (ks. tuore haastattelu), Viisas Pääsee Vähemmällä -kirjailija ja tohtori Sampo Sammalisto, liikuntatieteiden tohtori Jouni Kallio, liikuntatieteiden maisterit ja valmentajat Tuomas Rytkönen, Ville IsolaMia Laakso, ja Ville Kallinen, fysioterapeutti ja väitöskirjatutkija Tuomas Honkanen, urheiluravitsemuksen ekspertti ja ravitsemusterapeutti Jan Verho, liikuntatieteen kandidaatti Jarkko Järvinen, sekä intohimoinen ravitsemuksen ja (hammas)lääketieteen opiskelija Vladimir Heiskanen.

Ja viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, vaimoni, kasvatustieteen tohtori ja voimailun harrastaja Anna on pitänyt jälleen huolen siitä, että kirjoitukseni on ymmärrettävää.

Kiitos kaikille esilukijoille!

Loppusanat

Kiitos kun jaksoit lukea tänne asti. Lukemalla kirjan voi siis saada tehokkaan suojan humpuukia vastaan. Kirja tarjoaa myös uusimpaan tietoon perustuvan lukupaketin tutkittuun tietoon perustuvasta harjoittelusta, ravinnosta ja muista elämäntavoista.

Tilauslinkki:

https://www.fitrakauppa.fi/lihastohtori-2-hautaa-humpuuki-valitse-tiede-ilmestyy-23-10-2018.html.

 

Mainokset

Tietoja jhulmi

PhD in exercise physiology (LitT liikuntafysiologiassa ja liikuntafysiologian dosentti).
Kategoria(t): fysiologia, kuntosali, Lihakset, lihaskasvu, psykologia, ravinto, terveys, voimaharjoittelu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta artikkeliin: Lihastohtori 2 – Ennakkokampanja ja kirjan lyhyt esittely

 1. Bona sanoo:

  Kai olet tällä kertaa jättänyt ne (muistaakseni ilmeisesti) kauhean kehittymättömät takaolkapäät näkyvistä?

  Saisiko pari konkreettista esimerkkiä 2. ja 3. osion aiheista? Pari sisällysluettelosta poimittua otsikkoa ehkä?

  • jhulmi sanoo:

   Heh joo takaolkapäät ovat mulla olleet aina varmaankin surkein lihasryhmä kuten aika monilla muillakin. Vähäpuheisia kuvia tulee sinun iloksi vähemmän kuin viimeksi 😉

   Sisällys tiivistettynä:
   I Millaiseen tietoon kannattaa luottaa? Miten erottaa tutkitun tiedon humpuukista?
   II Konkreettisia esimerkkejä humpuukista: raskaansarjan humpuukista kevyempiin humpuukin muotoihin: itsensä mittailusta, energia-aineenvaihduntaan, VHH, kaukoparannus jne.
   III Tietopaketti tärkeistä treeniin, ravitsemukseen ja muihin elintapoihin liittyvistä tutkittuun tietoon perustuvista valinnoista. Tässä käydään tutkittua tietoa treenin ja ravinnon lisäksi myös elintavoista.
   IV Suositukset terveellisistä ja sporttisista elintavoista hyvinvointiin, rautaiseen maksimivoimaan, lihasmassan kasvuun ja rasvojen lähtöön

   Sisällysluettelo hieman elää vielä joten sitä en vielä voi julkaista.

   • Bona sanoo:

    Kiitos 🙂 Saisiko vielä vaikka yhden edustavan esimerkin raskaansarjan ja kevyen sarjan humpuukista?

   • jhulmi sanoo:

    Raskaansarjan humpuukista jota käsittelen yksi esimerkki on energiahoidot ja kaukoparannus.

    Kevyemmän sarjan humpuukissa on esimerkiksi asiaa humpuukivempaimista ja hiilihydraattifobiasta muun muassa liikunnassa. Jälkimmäistä ei todennäköisesti ole koskaan käsitelty suomalaisessa kirjallisuudessa yhtä perusteellisesti läpi.

    Enempää en oikein voi vielä paljastaa, koska kirja ei ole vielä käynyt kustantajan tarkassa syynissä.

   • Bona sanoo:

    Ei se mitään. Antamasi esimerkit auttoivat jo paljon, kiitos =)

   • jhulmi sanoo:

    Kyllä mä uskon ja toivon, että siinä on hyvin paljon asiaa myös osaavalle ja jo valmiiksi kriittisin ja rationaalisten lasien takaa katsovalle ihmiselle kuten sinulle. Ainakin minulle tämä olisi hyvää ja hyödyllistä luettavaa (jos en sattuisi olemaan kirjoittaja), niin paljon olen oppinut kirjaa kirjoittaessa.

   • Bona sanoo:

    En minä itseäni varten kysellyt, vaan jotta voin infota, jos joku tuttuni tuntuisi kaipaavan opusta tai kysyy siitä. Tsekkaan kyllä tuon itsekin ennemmin tai myöhemmin, ainakin jos muistuttelet sitä yhtä ahkerasti kuin edellistä kirjaa.

   • jhulmi sanoo:

    Ok nou problem. Enköhän muistuttele 😉

 2. Hannu Glad sanoo:

  nettikaupan toiminta näyttää olevan hanurista nimimerkki ”tilaisin jos se olisi mahdollista”

 3. Hapa S sanoo:

  Meinasi vallan mennä tämä ohi, kun on vähän aikaa pitänyt lukutaukoa tältä sivustolta. Ei välttämättä takeita että tulee nimmarin kanssa? 😦

  • jhulmi sanoo:

   En valitettavasti osaa tähän vastata 😦 Jos kustantaja lukee kommentteja, voi käydä kommentoimassa. Nimmarin kyllä sitten saa kirjaan myöhemmin. Nykäiset vain hihasta ja kirjoitan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s