Blogimainokset on nyt ostettu pois

Valitettavasti blogissani kirjoitusten joukossa on välillä ollut jotain typeriä kirjoituksiin kuulumattomia mainoksia. En ole saanut niistä mitään taloudellista korvausta, koska vedin jo alussa sen linjan, että en halua bloggaamisella tienata.  Minä kuitenkin nyt hermostuin mainoksiin sen verran, että maksoin mainokset pois. Kiitos lukijoille vinkeistä!

Joku varmaan ihmettelee, että miksi en sitten ollut aiemmin tehnyt asialle mitään. No koska olen jäärä, vehtaaja ja vatuloija, heh. Otin kuitenkin väliaikaisesti blokkerin pois päältä ja katselin mille mainokset näyttää. Välillä siellä on ihan asiallisia mainoksia, mutta pahimmillaan tällaisia.

Joten päädyin nyt sellaiseen ratkaisuun, että otin mainokset pois ainakin pariksi vuodeksi. Pahoittelut niille, jotka menettävät nyt mahdollisuuden toivoon laihtua vain minuutilla päivässä!

Jos mainokset muualla internetissä häiritsevät, suosittelen asentamaan selaimeen ilmaisen AD-blokkerin. Erilaisia ilmaita blokkereita on monia. Näistä itse käytän uBlock originia, koska se näyttäisi olevan nopein ja vähiten resursseja käyttävä useassa selaimessa toimiva blokkeri. Se on lisäksi avoimen lähdekoodin laajennus, jota ilmeisesti jatkuvasti kehitetään, mikä on plussaa. Jos jostain syystä haluat sallia joillain sivuilla mainokset tai joku esimerkiksi upotettu video tai muu sovellus ei toimi, onnistuu blokkerin sulkeminen kyseisillä sivustoilla helposti.

Juha Hulmi

Tietoja jhulmi

PhD, docent and Associate Professor in Exercise Physiology (LitT liikuntafysiologiassa ja liikuntafysiologian dosentti ja apulaisprofessori). https://staff.jyu.fi/Members/jjhulmi/main
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Blogimainokset on nyt ostettu pois

 1. Timo Väliharju sanoo:

  Olisin sitä mieltä, että keskitytään asiaan ja siedetään mainoksia. Eri alustoissa on näitä mainoksiin liittyviä haasteita ja vaihtamalla alustaa ongelma on hoidossa ehkä vähän aikaa, mutta palaa vähitellen. Kirjoittaja ei näille voi mitään. Eli koitetaan kestää asiaankin kuuulumattomat mainokset ja luetaan hyviä blogeja. 🙂

  • jhulmi sanoo:

   Hyvä pointti. Kiitos Timo!

   Ymmärrän toki, että lukijoiden AD-blokkerien käyttö eivät ole hyväksi niille, jotka bloggaavat työkseen. Heille tosin lienee vähemmän harmia humpuukimainoksista muutenkin kuin minun kaltaisille, jotka yrittävät välttää kaupallista yhteistyötä ja mainoksia jo pelkästään uskottavuuden kannalta. Pahimmillaan voi olla, että osa lukijoista eivät osaa erottaa kirjoituksiin liittymättömiä mainoksia varsinaisesta sisällöstä.

 2. Katsoin viikolla blogiani toiselta koneelta ja kauhistuin tökeröistä mainoksista. Harkitsin maksamista, mutta haluan käyttää rahani johonkin hauskempaan. Todella harmi, että mainokset ovat noloja.

  • jhulmi sanoo:

   Joo tosi nolojahan ne taitaa välillä ainakin olla blogeissa. Kannattaa jättää klikkaamatta 🙂

 3. Eiköhän suurin osa lukijoista osaa laittaa nuo WP:n ilmaisversion mainokset oikeaan kontekstiin. Eivät haittaa ollenkaan. Toivottavasti jatkat blogaamista samaan malliin – erittäin mielenkiintoinen blogi. Kiitos!

  • jhulmi sanoo:

   Kiitos. Toivottavasti näin. Yritän ehkä tehdä jatkossa enemmän yhteystyötä opiskelijoidemme kanssa uusien artikkelien kirjoittamisessa. Ainakin mave- ja penkkiartikkeleita on tulossa tällä tavoin työstettynä kun itse en oikein ehdi yksin tuottaa riittävästi sisältöä lukijoille ja validoida sen luotettavuutta.

 4. Mika sanoo:

  Jos luen WordPressin hinnastoa oikein, niin halvimmillaan mainoksista pääsisi eroon maksamalla 5e/kk personal lisenssin. Jos tämä tuntuu kalliilta itse ostettuna niin olisiko mahdollista sallia vaikka jonkun anonyymin sponsorin ostaa tämä, jotta kenenkään lukijan ei onnettomista mainoksista tarvitsisi kärsiä?

  • jhulmi sanoo:

   Joo löysin tuon tilausvaihtoehdon. Tuo näyttää oikeasti toimivan ja tilasin pariksi vuodeksi. Kiitos 🙂

 5. Voisiko sanoa herännyt sanoo:

  Hyvä hulmi hyvä teko! Tämä nyt ei kuulu asiaan/artikkeliin, mutta mitä mieltä olet nykyajan astronomiasta? Eikö ole todella paljon aukkoja nykyisessä mitä kouluissa ym muualla pääosin opetetaan? Oletko perehtynyt asiaan yhtään pintaa syvemmältä?

  Kiitos jo etukäteen vastauksista!

  Olen todella paljon muuttanut omia treenejäni vaikka treenannut jo 20v kohtuullisen säännöllisesti! Mutta 1 jakoista ohjelmaan en ymmärrä edellään jo lämmittelyihin menee liian kauan saati sitten edes yhtää kehonrakennus mielessä tehtyä treeniä ja minun mielestä ehkä turhin jako kaikista jos vähääkään ottaa asian tosissaan! Mutta joo kiitos artikkeleista ja kirjasi tilattu ja luettu ja huippu kirjoja joita voin suositella jokaisella!!

  T: Tuomas syväkangas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s