Treeni

Lihastohtori

Vierailevat kirjoittajat

20 vastausta artikkeliin: Treeni

 1. Pettu sanoo:

  Yläselän voimaharjoittelu: perusteet ja leuanveto – Rytkönen – linkissä on osoitevirhe, asian voi myös kiertää avaamalla linkki uuteen ikkunaan ja ottamalla lopusta ”http://” pois

 2. MC sanoo:

  Törmäsin Iltalehden sivulla oheiseen artikkeliin (http://www.iltasanomat.fi/laihdutus/art-2000001123686.html), jonka ilmeisesti tälläkin sivustolla usein vieraillut Timo Haikarainen on kirjoittanut. Tuli mieleen, että tämä voisi olla myös hyvä aihe Lihastohtorin kirjoituksille ja laajemmalle katsaukselle. Nykyisessä elämänrytmissä useammallekin on tuttua ettei säännöllinen treenaaminen välttämättä onnistu, ja pitkiäkin taukoja voi välillä tulla. Minkälainen ja -tyyppinen harjoittelu tukee parhaiten pitkähkön tauon jälkeen mahdollisimman nopeaa kuntoon pääsyä ottaen huomioon artikkelissa mainitun lihasmuistin? Pitääkö painottaa hermostollista herättelyä vai perusvoiman tekemistä vai kenties jotain muuta?

 3. Henkka sanoo:

  Olen dieetillä ja olen aamupalaksi ja iltapalaksi syönyt kaurapuuron proteiini jauheella banaanin kera. Onko ideoita mitä muita yhdistelmiä voisi käyttää missä tulisi proteiinia, kuituja ja vähän hiilareita? Niin ja maitotuotteita en käytä.

  • jhulmi sanoo:

   Leseitä joukkoon monipuolisesti, lisäksi marjoja banaanin tilalle välillä. Suosittelen myös harkitsemaan maustettua heraa, esim. suklaanmakuista.

   • Henkka sanoo:

    Suklaanmakuista riisiproteiinia on tullutkin käytettyä. Marjoja olen käyttänyt pirtelöön, itse puuro vaan alkaa tökkimään. Hyvä että sanoit leseistä, pitää hommata.

   • jhulmi sanoo:

    Jeps, piti sanoa proteiinijauhe eikä ottaa niinkään kantaa mikä. 2 x päivässä samaa on usein liikaa, vaihtelu virkistää.

 4. Petteri Tauriainen sanoo:

  Vaikuttaa hyvältä kirjalta ja pitää ostaa se! Osaatko kertoa kannattaako niitä lihaksia alkulämmitellä joita meinaa treenata tavoitteena isot lihakset. Esim jos teen hauiksia ja ojentajaa niin kannattako alkulämmittelynä soutaa vai polkea kuntopyörää?

 5. Aleksi sanoo:

  Hei!

  Tuli mieleen semmoinen kysymys, että osaatko sanoa maailmalta hyviä fysiikka valmentajia, joita kannattaisi seurata täällä internetin ihmeellisessä maailmassa? Erityisesti valmentajia, jotka pohjaavat vahvasti tieteeseen? Esimerkiksi Charles Poliquinin touhuilua on itse tullut seurattua jo pidempään, mutta hänen tavaransa ei ole sitä kaikista tieteellisintä, vai onko sinulla jonkinlaista mielipidettä Poliquinin opetuksesta?

  • jhulmi sanoo:

   CP:n viimeaikaiset jutut mm. ravitsemuksesta ovat olleet välillä luokattomia ja muitakin pohjanoteerauksia on ollut 😦

   Suosittelen seuraamaan esim. Layne Nortonia, Eric Helmsiä, Brad Schoenfeldiä, Bret Contrerasia ja jos voima kiinnostaa, Greg Nuckolsia.

   • Aleksi sanoo:

    Greg Nuckols vaikutti noista omaan silmään kiinnostavimmalta, täytyy ottaa seurantaan… Nuo kaikki tuntuu keskittyvän kehonrakentelu puoleen ainakin noin nopealla vilkaisulla, eikä niinkään siihen että miten voimaharjoittelulla/treenillä yleensäkin kehitetään suorituskykyä, josta itse olisin enemmänkin kiinnostunut. Tai kaikki referenssit tuntuvat näillä olevan ainakin kehonrakentelusta, joka ei itseäni kiinnosta… Jatko kysymyksenä vielä, että tuleeko ketään mieleen joka puhuisi voimaharjoittelusta nimenomaan oheisharjoitteluna, jotakin lajia kuten futista, painia tai jääkiekkoa ajatellen ja tietysti tieteellisellä pohjalla :)? Kiitos vastauksesta jo tässä kohtaa.

   • jhulmi sanoo:

    Kyllä esim. Bret Contrerasilla ja hänen kumppanillaan Chris Beardsleyllä on aika paljon asiaa, joita voi oheisharjoitteluunkin soveltaa. En uskalla nyt heittää tähän oikein yksittäisiä tyyppejä, sori. Lajikirjosi on kuitenkin iso 😉

 6. Jarkko Laine sanoo:

  TERVE!

  Kiitos laadukkaista teksteistä!

  Luen näitä harvakseltaan aina kun on siihen sopivaa aikaa.
  Myös kirjasi on loistava!

  Tuli tässä mieleeni, että ei ole tullut täälä vielä ainakaan vastaan paljoakaan asiaa lihashuollosta, eri lihashuollon menetelmistä ja niiden vaikutuksesta treenamiseen tai lihaksen kehittymiseen.

  Niistä olisi mielenkiintoista lukea, jos aikaa ja kiinnostusta joskus niille sinulta löytyisi.

  • jhulmi sanoo:

   Kiitos!

   Lihashuolto ei ole osaamisalaani ja olen halunnut rajata sitä puolta pois ja pysyä enemmänkin ennaltaehkäisyssä, josta on ollut kirjoituksia.

   Mutta ainakin venyttelystä voisi tulla joskus vieraskirjoitus, sitä on moni kysellyt.

 7. Arimo Gustafsson sanoo:

  Hei!

  Olen 17-vuotias poika Tampereelta ja tarvisin sinun neuvojasi. Olen ensi vuoden kesällä osallistumassa Vätternrundan 300km pyörä kisaan. Haluaisin tietää miten ja kuinka paljon minun pitäisi reenata aeroobista ja lihasharjoittelua kisaa varten. Olen harrastanut voimaharjoittelua monta vuotta ja minulla on perusliikkeet halussa. Olen myös harjoitellut aeroobista liikuntaa voimaharjoittelun ohella, kuten pyöräilyä, juoksua ja vähän uintia. En haluaisi jättää voimaharjoittelua kokonaan pois minun ohjelmasta, joten haluaisin vinkkejä siihen, että kuinka paljon sitä kannattaa pitää ohjelmassa.

  • jhulmi sanoo:

   Moi,

   riippuu tavoitteistasi, mutta pari kertaa viikossa voimaharjoittelua ei missään nimessä haittaa tavoitettasi. Tarkempia ohjeita en täällä blogissa ehdi ja pysty antamaan.

 8. Matti sanoo:

  Olisiko keski-ikäisten treenistä jotain tieteellistä kerrottavaa? Kannattaako muuttaa esim. toistomääriä tai keskittyä esim. metaboliseen harjoitteluun (mitä se sitten onkaan)?

  • jhulmi sanoo:

   Hyvä kysymys. Tyypillisesti joutuu vieläkin enemmän kiinnittämään huomiota tekniikkaan ja palautumiseen (uni, ravinto jne) kuin nuorena. Osalla myös nivelkipujen takia lienee hyvä tosiaan keskittyä hieman enemmän ”lihasten treenaamiseen” ja huolellisiin toistoihin. Mutta toisaalta kaverini sanoin: lyhyemmissä sarjoissa kipu kestää vähemmän aikaa eli tämä on hieman subjektiivinen aihe tämäkin 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s