Kuka

Olen lihaskasvusta väitellyt liikuntatieteiden tohtori ja liikuntafysiologian dosentti.

blogi_kukakuva
Alkuperäiset kuvat Juha Laitalainen ja Perttu Puranen.

Väitöksen (maaliskuu 2009) jälkeen olen ollut vähän aikaa mm. yliopistonlehtorina, Suomen Kulttuurirahaston apurahalla sekä erään Suomen Akatemian projektin tutkijatohtorina ja 2010-2013 Suomen Akatemian tutkijatohtorina. Vuonna 2014 kerkesin olemaan kahdeksan kuukautta yliopistotutkijana Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteellisessä tiedekunnassa liikuntabiologian laitoksella (vuoden 2017 alusta liikuntabiologian tieteenalaryhmä/yksikkö). Tähän virkaan kuului myös melko paljon opetusta. Nautin opettamisesta ja sitä varten olen hankkinut myös opettajan pätevyyden. Kuitenkin tutkimus on vielä suurempi intohimoni. Tätä pääsin nyt toteuttamaan jälleen täysipäiväisesti, kun 1.9.2014 aloitin Akatemiatutkijan viisivuotisen pestin. Ei voi kuin kiittää Suomen Akatemiaa uskalluksesta investoida minuun ja melko rohkeaan uutta tutkimusalaa Suomeen tuovaan tutkimukseeni. Toimin tämän ajan lähes kokonaan Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Minulla on kuitenkin myös ”toinen konttori” Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa fysiologialla, jossa minulla on yhteistyöprojekteja myös käynnissä. Lisäksi vierailen useissa yliopistoissa tutkimukseni tiimoilta.

Tämä blogi on työstäni täysin irrallaan oleva harrastus. Yritän tutkijana ymmärtää erityisesti lihasten kasvun, metabolian ja toiminnan saloja. Lihaskasvun lisäksi olen tutkinut paljon mm. voimaharjoittelua ja urheilijan ravintoa. Tieteellinen julkaisulista löytyy Pubmedistaja Google Scholarista ja myös ResearchGate profiili löytyy ja omat kotisivut yliopistolla. Harrastan itsekin aktiivisesti voimaharjoittelua ja monia muitakin liikuntamuotoja ja olen melko aktiivinen myös penkkiurheilussa.

Intohimonani on jakaa ja jopa saarnata lihasten ilosanomaa ja olenkin ollut melko aktiivinen jo kymmenisen vuotta erilaisilla treenifoorumeilla. Kirjoitukset Lihastohtori-blogissa ovat vauhdikkaita ja huumoripitoisia sekä jopa keskusteluun virittävän provosoivia. Yritän tarjota lukijoille akateemisella tietotaidolla höystettyjä faktaan pohjautuvia pedakoomisia kirjoituksia. Kirjoituksilla ei ole tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä eikä antaa täydellisiä kaikille sopivia harjoittelu- tai ravintovinkkejä koska sellaisia ei ole olemassakaan. Eli lukekaa omalla vastuulla! Tämä ei ole perinteistä tiedejulkaisua, vaan pyrkii tieteen popularisointiin. Tämä blogi kuvaa omia henkilökohtaisia ajatuksiani eikä suoranaisesti edusta työnantajieni kantaa.

Aiemmin olen kirjoittanut kotimaisista lehdistä mm. ProBody ja Bodaus-lehtiin ja ulkomaisista mm. Muscular Developmentiin. Haastatteluja on tehty myös kymmeniä (Lihastohtori mediassa). Yritän siis tulla ulos välillä myös tutkijankopista ja toteuttaa yliopiston yhteiskunnallista tehtävää (muut tehtävät ovat tutkimus ja opetus), joka usein monilta unohtuu. Välillä annan myös vinkkejä urheiljoille (1, 2).

Lisätietoja meikäläisestä löytyy myös tästä blogiin tekemästä haastattelusta ja jatko-osasta IV. Olen varhaiskeski-ikäinen mies, mutta henkisesti vielä nuori. Olen treenaillut 20 vuotta natuna eli murkkuikäisestä asti. Anabolisia ei kukaan ole koskaan edes tarjonnut. Olen siis liikkunut oikeissa piireissä.

Blogissani on usein myös vierailevia asiantuntijakirjoittajia.

P.S. Vanhimmat kirjoitukseni on kopioitu työkavereideni kanssa perustamastamme wikiliikkuja-blogista. Käykäähän lukemassa sitäkin. Mahtava ”bändimme” on edelleen hengissä. Siirryin kuitenkin soolouralle, jotta minulla on enemmän vapauksia noudattaa omaa taiteellista linjaani ja keskittää lihaskasvuun liittyvät asiat yhdelle sivustolle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s